Pe data de 3 martie la Muzeul de Artă Recentă a fost o reală plăcere să descoperim împreună un artist ascuns și profund, poate ascuns în propria profunzime, poate căutînd să externalizeze unele coups de foudre întunecate, dar reușind să aducă o colecție de fotografii a căror proces are mai mult de-a face cu performance art decît cu fotografia, la nivel de vatharsis.
Experiența a avut loc la Muzeul de artă recentă, în auditoriu, unde densitatea atmosferei create prin prezentarea lui Mihai Răuță legată de UNCLUB și de pericolele și șansele date si redate de distrugere, a fost una de trări și transormări emoționale în timp real.
Mulțumim tuturor care au făcut din acest eveniment o reușită, inclusiv voluntarilor care au redat conceptul artistului si anume acela de a călca pe cenușă si distrugere așa cum fotograful a făcut-o în prima experiență ex principia.
Mulțumim prietenei noastre Oana Vișoiu, fondatoarea Renaissance Art Gallery pentru descoperirea și promovarea lui Mihai Răuță și pentru grația cu care l-a introdus în comunitatea SP!!C alcătuită din arhitecți, academia, dezvoltatori, alte profesii liberale și bineînțeles curatori sau artiști.
Mihai Răuță este un artist care merită ascultat și prețuit, pentru că vorbeste de pe cealaltă parte a barierei artistice, pe care încearcă să o treacă sau să o depășească, către un teren al împlinirii profesional e prin artă.
Lucrarea ”Stella” a autorului - despre care s-a discutat cel mai mult
cu trimiteri la mitul Galateei.
Întrebările care s-au pus pe parcursul discuțiilor și la care artistul a răspuns au fost:
1.Care
este legatura e care o vedeti intre frumusete si cenusa? Va ganditi la
catharsis?
2.
De ce utilizati #?
3.
Este arta ta performance sau este fotografie? Catre care te indrepti? Care este
urmatorul proiect?
4.
Ce vedeti mai important in arta diseminarea sau crearea de valoare prin
monetizare?
5.
De ce Stella? - pentru afișul Galei Bloom
6. Cum v-ati apucat de fotografie? Vedeti in asta o cariera?
Prezentarea a fost urmată de o seraă în compania audienței SP!C14, audiență care a sărbătorit venirea primăverii și ănceputul lunii martie, această lună dedicată femeilor. Mulțumim sponsorului nostru Domeniile Blaga si Doamnei Oana Blaga pentru vinul excepțțional care ne-a transpus într-o lume a tinereții și frumuseții sufletești.
Oana Vișoiu de la Renaissance Art Gallery și Arh. Iulia Toader - Grant Writer - Fundația Juxta
Arh. Iulia Toader - Grant Writer - Fundația Juxta - și artista Ioana Aron.
Mulțumim voluntarilor noștri, cu precădere lui Terry Bonciu de la AISB, pentru ajutorul în crearea unui decor de neuitat cu fotografiile artistului.
Artistul, Alex Radian și Oana Vișoiu.
Mulțumim directoare Fundației Juxta pentru moderarea și implicarea în acest eveniment de lansare a unui artist prin programele conjugate SP!C și WONDER/ARTIST.
Oprimăvară frumoasă tuturor!
No comments:
Post a Comment